Cicle de tallers de Patchwork, Mandales de les estacions

Patchwork Mandales

Patchwork per cultivar la riquesa interior.
La finalitat d’aquest taller és la d’estimular, d’una manera creativa, l’auto-coneixement. Una presa de consciència més profunda de la capacitat que posseïm i com ens afecta tot el que s’hi relaciona.
Després d’anys d’experiència en l’ensenyança i el desenvolupament de la creativitat, la meva proposta és una interessant fusió: Un taller de Mandales utilitzant diferents tècniques ancestrals de Patchwork per la seva realització.

Estimular l’auto-coneixement creativament
Aquest és l’objectiu del curs de Patchwork-Mandales. Es tracta d’un procés de creació que basat en el desenvolupament dels cinc sentits, permet als alumnes realitzar un mandala personal segons els seus sentiments, una eina de sanació tant durant l’Execució de l’obra com en la seva contemplació un cop acabada.

Potenciar-se a través de les formes, conèixer-se a través del color, estimar-se a través del tacte
Mitjançant la realització de Mandales utilitzant tècniques diverses de patchwork, es pot aconseguir una presa de consciència més profunda sobre el color, les formes i les textures que composen l’obra.
El patchwork és una tècnica basada en encaixar formes geomètriques entre si perquè es converteixin en la realitat d’una obra. Per altra banda, el color també és una base fonamental en el Patchwork. Vivim rodejats de color gairebé sense ser conscients de la seva influència directa en el nostre cos, la nostra ment i les nostres emocions. Les textures també són fonamentals en la creació dels mandales de patchwork.
Aquest cicle de tallers ens aporta la millor informació sobre el poder que projecten les formes i com aprofitar tot allò que ens aporten, també s’estudia la màgia del color i com tractar-lo segons les apreciacions i necessitats de cada persona. Aprendrem a percebre sensacions a través del tacte ja que és un factor important en el desenvolupament de la nostra consciència. La combinació de textures enriqueix el conjunt i dóna com a resultat la creació de noves dimensions.

 

Material a portar (opcional):

Per cosir: Agulles de cap, agulles per cosir, didal, estisores per roba, llapis per dibuixar a la roba, cola especial per roba
Tèxtil o ornaments: Cintes, puntes, botons, passamanaria, etc.
De la natura: Tot allò que us inspiri primavera

Dies i horari:

Dimecres de 19.00 a 21.00 h.

Preu:

60€/mes + 25€ de material
180€/trimestre + 75€/material al trimestre*
*(si pagues trimestralment, tens la matrícula gratuïta)

Matrícula:

15€ l’any. Vàlida per tots els cursos

Inscriu-te a l'activitat

 

Glòria Rabassa. Sóc dissenyadora tèxtil, especialitzada en Arts Decoratives i Complements de roba. Moguda per l’ensenyança, vaig crear una Escola d’Artesania tèxtil, compaginant el disseny amb la docència, que segueixo desenvolupant actualment.
El patchwork, i les seves tècniques ancestral, han ocupat un espai molt important en la meva vida professional des dels anys 70. Tant en la seva pràctica a nivell creatiu com en la divulgació d’aquesta forma d’expressió artística.
Sóc co-fundadora de l’Associació Espanyola de Patchwork, m’implico àmpliament en la divulgació d’aquest art ancestral creant escoles, cursos i tallers de formació en tot el territori nacional.
La col·laboració amb diverses editorials del sector ha possibilitat la publicació d’algunes de les meves obres literàries sempre vinculades al desenvolupament del treball que he anat realitzant.
Interessada en l’energia vital, el color i les formes geomètriques, amplio els meus coneixements en bioenergètica, geocromoteràpia i altres pràctiques de sanació holística. Especialitats que practico actualment com a docent i terapeuta.
A partir d’aquesta nova fase neix un camí: utilitzar tècniques de Patchwork amb consciència a través de la creació de Mandales com a potents difusors d’energia. Quadres i tapissos plens de màgia que faciliten el benestar en la pròpia contemplació.
Durant els últims 15 anys la meva dedicació ha estat bàsicament integrar els diferents camps que formen la meva trajectòria professional Disseny, Energia i Art, considerant la gran oportunitat que significa poder contribuir en la divulgació de nous coneixements, de manera natural i senzilla, els taller de Mandales són una referència d’això.
Actualment projecto la meva feina a través d’un tot, format per diferents apartats, amb l’objectiu comú de donar a conèixer les Energies Naturals que formen la Vida de tot allò que existeix.

Facebook
Instagram
Twitter